Koridor Vc: Završena eksproprijacija zemljišta za dionica Donja Gračanica-Nemila

01.05.2020. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Koridor Vc: Završena eksproprijacija zemljišta za dionica Donja Gračanica-Nemila

Federalna vlada donijela je Rješenje kojim dozvoljava JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, kao korisniku eksproprijacije, ulazak u posjed više nekretnina.

Federalna vlada donijela je Rješenje kojim dozvoljava JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, kao korisniku eksproprijacije, ulazak u posjed više nekretnina potpuno eksproprisanih rješenjem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Grada Zenice od 13.3.2020. godine.

Korisnik eksproprijacije je 26.3.2020. godine podnio zahtjev za ulazak u posjedovih nekretnina u kojem se, pored ostalog, ističe da je postupak eksproprijacije vođen s ciljem izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Donja Gračanica - Nemila, poddionica Vranduk - Nemila na području Grada Zenice, nakon što je odlukom Vlade FBiH utvrđen javni interes.

Podnositelj zahtjeva navodi da se radi o realizaciji ciljeva od javnog interesa i investiciji velike vrijednosti koja se finansira iz međunarodnih finansijskih sredstava, putem kreditnih sporazuma za realizaciju projekta Koridor Vc, te svako kašnjenje u dogovorenoj provedbi povlači za sobom isplatu zateznih kamata i penala na neutrošena sredstva.

Navedeno je i da je riječ izgradnji trase autoceste koja je na ovoj dionici i poddionici strateški bitna za privredu Federacije BiH, te da je to izuzetno frekventan putni pravac, što nalaže hitnost u nastavku gradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije