Kosi lift će biti završen do kraja 2018.

14.05.2018. 08:27 / Izvor: Oslobođenje
Kosi lift će biti završen do kraja 2018.

Dugogodišnji problem građana Ciglana sa kosim liftom konačno bi mogao biti riješen do kraja godine.

Dugogodišnji problem građana Ciglana sa kosim liftom konačno bi mogao biti riješen do kraja godine. Općina Centar je krajem aprila raspisala otvoreni postupak javne nabavke sa međunarodnom objavom za izbor izvođača na rekonstrukciji kosog lifta, a Skupština KS-a je dala saglasnost za zaključenje sporazuma o osnivanju prava građenja radi izgradnje lifta.

Upravljanje

Kako nam je kazao Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar za investicije i razvoj, 30. maja otvorit će se pristigle ponude, a onda će zajednička komisija Općine Centar i Ministarstva saobraćaja KS-a izabrati najpovoljnijeg i najboljeg izvođača radova.

"U projekt je uključen i Zavod za izgradnju KS-a, koji će dati zemljište, a Općina Centar finansira sve druge troškove, odnosno izgradnju novog, modernog i funkcionalnog lifta sredstvima iz budžeta, a nakon izgradnje lifta preuzeće obavezu upravljanja i održavanja nad ovim objektom. Ukoliko ne bude žalbi nakon što se izabere izvođač radova, mi planiramo da za tri do četiri mjeseca završimo ovaj projekt i da građanima Ciglana omogućimo siguran i moderan lift. Stanari su svake godine imali problem sa liftom koji je više bio u kvaru nego što je radio i mi smo kao Općina to rješavali, ali to nije bilo adekvatno jer KJKP Gras nije mogao održavati lift. Sada kada smo u budžetu osigurali 760.000 KM, zaokružit ćemo ovu priču i građanima na korištenje dati moderan lift sa videonadzorom i alarmom koji će biti urađen po evropskim standardima", rekao je Resić.

Vlasništvo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, kako ističe Resić, prošle godine je započeo proceduru vezanu za prebacivanje vlasništva na Općinu.

"Drago nam je što su zastupnici u Skupštini KS-a prepoznali značaj ovog projekta i što su dali saglasnost Općini. Naši građani zaslužuju bolji prevoz do stanova, a to će im vrlo brzo biti i omogućeno", dodao je Resić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije