Investicije / URBANIZAM

Kružni tok između Mostara i Širokog dobiva konačni izgled

18.02.2020. 12:17 / Izvor: bljesak.info

Novi kružni tok na lokalitetu Polog, na magistralnoj cesti Široki Brijeg-Mostar pomalo dobiva svoj konačni izgled. Veći dio ceste oko kružnog toka dobio je svoj asfalt, a ostatak će biti gotov za par dana.

Ovaj kružni tok posljednja je točka radova na mostarskoj južnoj obilaznici koja obuhvaća radove na dionici Međine (Polog)-Miljkovići ukupne dužine 6,5 km.

Radove izvode tvrtke ''Putovi d.o.o. Grude'' i ''HP Investing d.o.o. Mostar''. 

Radovi su započeli početkom veljače prošle godine, pri čemu je ukupna vrijednost radova na ovoj dionici 5,336.934,79 KM s uključenim PDV-om, a a u cijelosti je financirana iz kreditnih sredstava EBRD-a.

Izgradnja Južne mostarske zaobilaznice dio je Programa modernizacije cesta u FBiH kojeg, uz ostale kreditira i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon završetka prve faze, planiran je nastavak gradnje južne obilaznice oko Mostara od Miljkovića, odnosno Varde do Rodoča i dalje do spoja s magistralnom cestom M- 17. Ta dionica znatno je skuplja, ali i zahtjevnija, jer predviđa izgradnju tunela, vijadukata i nadvožnjaka. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije