Investicije / PROJEKTI

Lipa: Pri kraju radovi za početak "Ljeta u parku - Hastahani"

11.06.2018. 07:42 / Izvor: Fena

U sarajevskom parku Hastahani u punom jeku su građevinski radovi kako bi građani od 15. juna do 15. septembra mogli uživati u kulturnim i sportskim sadržajima manifestacije “Ljeto u parku - Hastahani”.

Realizator je Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, kojeg čine fondacija “Sarajevo Navigator” i udruženje “Zona unapređenog poslovanja Baščaršija”.

"Izuzetno smo zadovoljni sa odvijanjem radova, tako da smo uvjereni da će ovo biti manifestacija za cijelu porodicu. U prostoru parka realizovat ćemo razne aktivnosti. Prije svega održavat će se košarkaški, odbojkaški i turniri u malom nogometu, kao i revije biciklista i skejtbordera. Zbog toga je izvršena rekonstrukcija sportskih terena odnosno ploha, te obnovljene ploče za skejtbord", izjavio predstavnik fondacije “Sarajevo Navigator” Nedim Lipa za Fenu.

U toku su radovi za postavljanje dodatnog mobilijara – ugostiteljskog prostora u kojem će se svake večeri održavati svirke.

Još intersantnijim čini se činjenica, koju otkriva Lipa, da će građanima biti na raspolaganju dva velika led ekrana za gledanje utakmica Svjetkog nogometnog prvenstva.

"Također, u tom natkrivenom prostoru bit će studio BHRT-a u kojem će se realizovati emisija Svi u park", dodao je Lipa.

Za vrijeme manifestacije i dječije igralište dobit će nove sadržaje, a cijeli prostor bit će 24 sata osiguran fizičkim osiguranjem, kao i video nadzorom.  

Lipa se zahvalio svim sponzorima, kao i Općini Centar koja pruža podršku u realizaciji manifestacije “Ljeto u parku – Hastahani”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije