Lipa: Pri kraju radovi za početak "Ljeta u parku - Hastahani"

11.06.2018. 07:42 / Izvor: Fena

Za vrijeme manifestacije i dječije igralište dobit će nove sadržaje, a cijeli prostor bit će 24 sata osiguran fizičkim osiguranjem, kao i video nadzorom.  

U sarajevskom parku Hastahani u punom jeku su građevinski radovi kako bi građani od 15. juna do 15. septembra mogli uživati u kulturnim i sportskim sadržajima manifestacije “Ljeto u parku - Hastahani”.

Realizator je Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, kojeg čine fondacija “Sarajevo Navigator” i udruženje “Zona unapređenog poslovanja Baščaršija”.

"Izuzetno smo zadovoljni sa odvijanjem radova, tako da smo uvjereni da će ovo biti manifestacija za cijelu porodicu. U prostoru parka realizovat ćemo razne aktivnosti. Prije svega održavat će se košarkaški, odbojkaški i turniri u malom nogometu, kao i revije biciklista i skejtbordera. Zbog toga je izvršena rekonstrukcija sportskih terena odnosno ploha, te obnovljene ploče za skejtbord", izjavio predstavnik fondacije “Sarajevo Navigator” Nedim Lipa za Fenu.

U toku su radovi za postavljanje dodatnog mobilijara – ugostiteljskog prostora u kojem će se svake večeri održavati svirke.

Još intersantnijim čini se činjenica, koju otkriva Lipa, da će građanima biti na raspolaganju dva velika led ekrana za gledanje utakmica Svjetkog nogometnog prvenstva.

"Također, u tom natkrivenom prostoru bit će studio BHRT-a u kojem će se realizovati emisija Svi u park", dodao je Lipa.

Za vrijeme manifestacije i dječije igralište dobit će nove sadržaje, a cijeli prostor bit će 24 sata osiguran fizičkim osiguranjem, kao i video nadzorom.  

Lipa se zahvalio svim sponzorima, kao i Općini Centar koja pruža podršku u realizaciji manifestacije “Ljeto u parku – Hastahani”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije