Investicije / PROJEKTI

MHE "Kula" ide pod koncesiju na 30 godina

12.04.2017. 09:34 / Izvor: Akta.ba

Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK raspisalo je javni poziv za dodjelu koncesije za projektovanje, izgradnju, korištenje i prijenos male hidroelektrane Kula na rijeci Stavnji, na području općine Vareš.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korištenje i prijenos male hidroelektrane "Kula“.

Buduća MHE je snage 3.370,00 kW.

Koncesija se daje na 30  godina, računajući početak koncesije od dana početka korištenja koncesije, odnosno početka proizvodnje električne energije, ali ne duže od dvije godine od dana zaključenja Ugovora o koncesiji.

Koncesija će se dodijeliti prema D.B.O.T. sistemu (Design, Build, Opreate, Transfer- Projektuj, Izgradi, Upravljaj, Prenesi), a uključuje: izradu projektne dokumentacije, finansiranje svih nabavki i nadoknada koje se tiču izgradnje MHE, prikupljanje i realizacija obaveza prema izdatim dozvolama i sporazumima, izgradnju MHE sa odgovarajućim objektima, probni rad, komercijalni rad tokom perioda koncesije (start komercijalnog pogona treba biti 24 mjeseca od potpisa Ugovora za koncesiju), prenos objekata nakon isteka perioda koncesije.

Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana.

Više informacija možete saznati OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije