Investicije / URBANIZAM

Nakon nekoliko mjeseci zastoja intenzivirana izgradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj

25.01.2021. 10:03 / Izvor: Avaz.ba

Izgradnja podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska, u neposrednoj blizini objekta Službe za hitnu pomoć, nakon nekoliko mjeseci ponovo je intenzivirana.

Radovi su trebali biti okončani u novembru 2020. godine, ali kako su se javile poteškoće s izmještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća, radovi su obustavljeni dok se ne riješe administrativno-pravne obaveze i stvore uvjeti za ponovno uvođenje izvođača radova, što je u međuvremenu prouzrokovalo dodatne probleme u odvijanju saobraćaja na ovom lokalitetu.

Na inicijativu Općine Novo Sarajevo, a udruženim snagama nadležnih institucija koje provode realizaciju ovog projekta,

Ministarstva saobraćaja KS, Zavoda za izgradnju KS i Direkcije za puteve KS, nakon pokrenutih nekoliko paralelnih procesa konačno je omogućeno da se izvođač radova ponovo uvede u rad i nastavi s izgradnjom ovog velikog projekta.

Na jednom od sastanaka u Općini Novo Sarajevo dogovoreno je da je tokom izvođenja radova neophodno stvoriti uvjete za nesmetano odvijanje saobraćaja u ulici Kolodvorska, kako zbog blizine objekta Službe hitne pomoći tako i zbog frekvencije saobraćaja, ali i saobraćaja u mirovanju.

Zbog kompleksnosti ovog saobraćajnog projekta planirani rok završetka izgradnje podzemne garaže je od tri do četiri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije