Investicije / PROJEKTI

Nakon poništenja, ponovo objavljen tender za izgradnju piste Aerodroma u Bihaću

11.01.2019. 16:19 / Izvor: Akta.ba

JP Aerodrom Bihać pokrenuo je otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji probne dionice, poletno-sletne staze Aerodroma.

Procijenjena vrijednost javne nabavke, bez uključenog PDV-a, je 2.080.256,18 KM, a rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće 28.1.2019. godine.

Inače, isti tender objavljen je 12. novembra prošle godine, ali je jučer poništen, te je danas objavljen novi.

Postupak je obustavljen zbog žalbe ponuđača je I-Selimović d.o.o. Cazin na tendersku dokumentaciju. Svojom odlukom od 27. decembra, Ured za razmatranje žalbi Sarajevo donio je odluku o poništenju postupka.

Inače, ukupna vrijednost budućeg aerodroma procjenjena je na oko 26 miliona maraka i radi se o dugoročnom projektu. Finasiranje ovog dijela piste je obezbijeđeno iz kapitalnog transfera javnim preduzećima Unapređenje avioprometa u FBiH u iznosu od 2,5 mil KM, koje je Federalna vlada izdvojila za Aerodrom Bihać iz Budžeta Federacije za 2018. 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije