Investicije / PROJEKTI

Nastavak izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom Ilidža - Hrasnica

20.07.2020. 11:36 / Izvor: Akta.ba

 Sporazum o međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji radova na izmještanju vodovodnih instalacija u dijelovima ulica Dr. Halid bega Hrasnice i Put Famosa, vezano za izgradnju kružnog toka u Hrasnici, na saobraćajnici Ilidža - Hrasnica sa tramvajskim pojasom, potpisan je danas u Općini Ilidža.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Enver Hadžiahmetović.

Izmještanje vodovodnih cijevi promjera 200 i 400 milmetara na ovom lokalitetu u narednom periodu rješit će se sa KJKP "Vodovod i kanalizacija". Vrijednost izmještanja vodovodnih instalacija definisano sporazumom je 35.000 KM.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj godini planirala nastavak izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom Ilidža - Hrasnica i to izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 130 metara, te dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Za izvođača radova izabrana je firma "Mevludin Commerc" d.o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM.

Početak izvođenja radova uslovljen je izmještanjem instalacija van tramvajskog i saobraćajnog pojasa. Izmještanje gasovoda (čeličnih i plastičnih cijevi sa katodnom zaštitom) urađen je sa Sarajevogasom.

U toku izvođenja radova dogovoreno je i izmještanje ostalih instalacija od Elektrodistribucije i BH Telekoma, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije