Nastavak izgradnje sarajevske brze ceste: Projekt od interesa za Vladu KS i FBiH

Investicije / PROJEKTI

Nastavak izgradnje sarajevske brze ceste: Projekt od interesa za Vladu KS i FBiH

18.11.2019. 15:17 / Izvor: Akta.ba

Nastavak izgradnje sarajevske brze ceste – auto puta je projekt od zajedničkog interesa za Vladu Kantona Sarajevo, Vladu Federacije BiH te sve stanovnike Kantona Sarajevo.

Današnjem operativnom  sastanku o ovoj temi domaćini su bili premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, a prisustvovale su delegacije Federalne Vlade, nadležnih zavoda i  direkcija, Grada Sarajeva i općina, te JP Željeznice FBiH. Sastanak je nastavak nedavno započetih dogovora kod  premijera FBiH Fadila Novalića oko realizacije izgradnje sarajevske brze ceste – auto puta  čiji je primarni cilj  povezivanje istoka i zapada grada.

U tu svrhu, dogovoreno je potpisivanje sporazuma između Federalne i Kantonalne Vlade te  formiranje  operativnog  tima  i tima za praćenje realizacije projekta kako bi se već u narednoj godini krenulo u njegovu faznu realizaciju.

Prema načelnom planu, projekt će se realizirati u tri faze i to na dionici Briješće – Buća Potok, zatim  dionica do Pofalića,  te dionica koja se povezuje sa  Prvom trensverzalom.

O nastavku realizacije projekta ove saobraćajnice u narednom periodu biće više dogovora i informacija. Naglašena je važnost zajedničkog djelovanja, sinergije u izvedbi, a  operativni tim će raditi na konceptu idejnog rješenja i dinamici realizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije