"Banja Vrućica" kupila hotel "Bistrica" na Jahorini

30.09.2020. 11:51 / Izvor: SRNA
'Banja Vrućica' kupila hotel 'Bistrica' na Jahorini

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra.

Zdravstveno-turistički centar /ZTC/ "Banja Vrućica" kupio je hotel "Bistrica" na Jahorini.

"`Banja Vrućica` je potpisala ugovor o kupovini hotela `Bistrica` na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT hotel doo Pale", saopšteno je iz ZTC-a.

U saopštenju se ističe da je dugoročni cilj proširenje asortimana turističkih usluga i naglašava da će ovim "Banja Vrućica", nakon stotinu godinu postojanja, sa ponudom izaći izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i i u regionu.

"Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC `Banja Vrućica`, budući da se u zimskim mjesecima zbog epidemije virusa korona i otkazivanja stranih gostiju, očekuje znatan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor ZTC "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić ističe da u kontekstu razvojnih planova ovo povećava njihovu konkurentnost i prisustvo na tržištu.

"Ova akvizicija predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC `Banja Vrućica` u vidu zimskog, skijaškog turizma, i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta", naglasio je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka, a nakon završetka zimske sezone uslijediće detaljnija analiza i biti donesena odluka o sveobuhvatnijim ulaganjima na renoviranju.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra.

"Banja Vrućica" je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije