BBI Real Estate o kupovini nekretnina Feroelektra: Raduje nas nova poslovna prilika

27.09.2021. 10:28 / Izvor: Akta.ba
BBI Real Estate o kupovini nekretnina Feroelektra: Raduje nas nova poslovna prilika

Jako smo zadovoljni obavljenom kupovinom, izjavio je za portal Akta.ba v.d. generalnog direktora BBI Real Estate Mirsad Junuzović.

"Jako smo zadovoljni obavljenom kupovinom i raduje nas nova poslovna prilika koju smo ovom investicijom otvorili", izjavio je za portal Akta.ba v.d. generalnog direktora BBI Real Estate Mirsad Junuzović, nakon što su prošle sedmice kupili nekretnine Feroelektra u Sarajevu za oko 15,5 miliona KM.

Ipak, o daljim planovima za kupljenu nekretninu mogu o govoriti tek nakon što se cijeli proces i formalno-pravno zaokruži.

"Nakon toga će Nadzorni odbor našeg Društva sagledati sve prijedloge, te u skladu s tim donijeti konačnu odluku", objašnjava Juzunović

Inače, kompanija BBI Real Estate d.o.o. za nekretnine Sarajevo već dugi niz godina posluje izuzetno uspješno na polju izgradnje, prodaje i najma nekretnina.

"Naš osnovni cilj jeste izgradnja viskokvalitetnih nekretnina koje pružaju dodatnu vrijednost našim kupcima i zakupcima. Mi se uvijek predano i profesionalno bavimo našim projektima, a posebno našom najvećom investicijom, BBI Centar, čiji smo ne samo vlasnici, već kojim uspješno upravljamo već 12 godina. Osim BBI Centra, imamo i stambene jedinice u Starom gradu u Sarajevu, a stambeni kompleks Sarajevo panorama na Mihrivodama sa 45 stambenih jedinica skoro je u potpunosti rasprodat. Imamo na raspolaganju još samo dvije stambene jedinice koje će, siguran sam, uskoro postati dom novim kupcima", navodi v.d. direktor.

Dodaje da je tržište nekretnina je uvijek zanimljivo i turbulentno, a pandemija koja je zadesila cijeli svijet, umnogome je doprinijela da se sve utiša, pa tako ponuda i potražnja.

"Međutim, opći dojam je da se sve budi te da će budućnost nekretnina biti i dalje izuzetno zanimljiva", procjenjuje Junuzović. 

 Imajući u vidu činjenicu da su nekretnine uvijek primamljiva investicija, vjeruje da je ovo branša u kojoj neće biti velikih oscilacija, padova.

"Nekretnine su uvijek na izuzetno visokoj cijeni, pa tako i u najtežim vremenima. Ukoliko se stabilizuje stanje sa pandemijom, ne bude većih političko-ekonomskih potresa, tržište nekretnina može samo i dalje rasti i postizati značajniju cijenu", zaključuje Junuzović.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije