Na prodaju zemljište u Gospodarskoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice u Grudama

19.05.2022. 10:03 / Izvor: Akta.ba
prodaja zemljišta

Općina Grude objavila je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice.

Općina Grude objavila je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice putem javnog nadmetanja – licitacije.

Riječ je parceli Donji Mamići, zv. "Brljevina", površine 4.185 m2,

Kako je navedeno u oglasu, namjena zemljišta je izgradnja poslovnih objekata u skladu s Odlukom o usvajanju i provedbi Regulacijskog plana gospodarske zone Pogana Vlaka – Poljanice.

Početna prodajna cijena za nekretninu iznosi 6 KM/m2.

Pravo sudjelovanja u postupku javnog nadmetanja imaju domaće i strane fizičke i pravne osobe koje po važećim propisima mogu steći pravo vlasništva na nekretninama koje su predmet prodaje putem ovog javnog oglasa.

Ako osoba sudjeluje u postupku licitacije putem punomoćnika, punomoć mora biti sačinjena u formi notarski obrađene isprave.

Osnovni kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene cijene u postupku javnog nadmetanja.

Provođenje licitacije izvršit će Povjerenstva za provedbu postupka prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja – licitacije općine Grude 2. juna 2022. godine, s početkom u 11:00 sati u prostorijama općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije