Izdaje se dio objekta Bistričke stanice: Ovo je cijena najma za ugostiteljski objekat

25.06.2022. 09:11 / Izvor: Akta.ba
Bistriča

Foto: Anadolija

Grad Sarajevo je raspisao JAVNI POZIV za prikupljanje prijava za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željeznička stanica Bistrik. Namjena prostora je ugostiteljstvo odnosno restoran i caffe sa baštom.

Grad Sarajevo je raspisao JAVNI POZIV za prikupljanje prijava za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željeznička stanica Bistrik. 

"Raspisuje se Javni poziv za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željeznička stanica Bistrik na kojem pravo vlasništava ima Grad Sarajevo, izgrađenog na zemljištu označenom kao k.č. broj 2808, 2809. i 2810, sve KO Sarajevo IX, površine 300,35m2 unutrašnjeg prostora i 51,7m2 vanjskog prostora", navodi se u pozivu.

Unutrašnji prostor sastoji se od sljedećih prostorija:

Podrum segmenta A: kuhinja, prostor lifta, sanitarije M+Ž, hodnik, stepenište, ostava Prizemlje segment A: restoran, sanitarije M+Ž, hodnik (zajednički), ostave Prizemlje segment B i C: caffe prostor, depo, hodnik, sanitarije M+Ž Sprat segment C: depo (tehnička prostorija).

Vanjski prostor obuhvata popločanu površinu oko objekta.

Cijena najma za ugostiteljski objekat

Namjena prostora je ugostiteljstvo odnosno restoran i caffe sa baštom. 

Početna, minimalna cijena zakupa iznosi 3.000,00 KM mjesečno bez uračunatog PDV-a, odnosno 36.000,00 KM godišnje, bez uračunatog PDV-a.

"Ponuđači moraju uplatiti avansni polog u iznosu dvije mjesečne zakupnine (iznosa početne minimalne cijene zakupnine) koji će biti vraćen onim ponuđačima koji ne budu izabrani kao najpovoljniji ponuđači", piše u pozivu.

Enterijer mora biti povezan sa historijskim periodom izgradnje

Prostor (enterijer i vanjsko uređenje) se s obzirom na to da se radi o nacionalnom spomeniku, tematski mora povezati sa historijskim periodom izgradnje i korištenja objekta.

Tako će se posjetiocima prezentirati što autentičniji prikaz sveukupnog života građana Sarajeva na prelazu iz XIX u XX vijek.

Prijedlog uređenja odabranog ponuđača mora biti dostavljen u formi idejnog projekta sa tehničkim opisom i grafičkim nacrtima, kao i 3D vizualizacijom, u printanoj i elektronskoj formi.

Podsjetimo, restauracija zgrade iznosila je oko 2,9 miliona KM. Obnovljena Zgrada željezničke stanice podijeljena je u dva dijela, od kojih je jedan ugostiteljski prostor, dok je drugi dio muzejski.

Ko se može prijaviti?

Pravo učešća po ovom Javnom pozivu imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove Javnog poziva. 

Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave Javnog poziva, a otvaranje ponuda izvršit će se, dana 18.07.2022. godine u 11,00 sati u prostorijama Grada Sarajeva u ulici Ćemaluša broj 9/III.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije