Hidroelektrane na Drini kupuju hotel Rudo ruskog oligarha Rašida Serdarova

24.11.2022. 08:17 / Izvor: Akta.ba
rudo

Skupština akcionara "Hidroelektrana na Drini" iz Višegrada donijela je odluku o kupovini 100 odsto udjela u društvu Hotel "Comsar Rudo".

Skupština akcionara "Hidroelektrana na Drini" iz Višegrada donijela je odluku o kupovini 100 odsto udjela u društvu Hotel "Comsar Rudo" iz Ruda od firme osnivača "Comsar hydro holding limited" sa Kipra koja je u vlasništvu ruskog biznismena Rašida Serdarova.

Kako se navodi u Prijedlogu odluke, ukupna procijenjena vrijednost 100 odsto udjela u ovome hotelu bez indirektnih poreza iznosi 1.150.000 eura ili 2.249.204 KM.

"Sredstva za predmetnu kupovinu udjela će se obezibjediti iz ukupnih potraživanja od Mješovitog holdinga Elektroprivrede RS iz Trebinja. Za potpisivanje Ugovora o kupovini udjela i s tim u vezi potpisivanje svih drugih akata koje je potrebno potpisati u vezi realizacije kupovine udjela u hotelu "Comsar Rudo" ovlašćuje v.d. direktora Nedeljko Perišić i v.d. izvršnog direktora za investicije i razvoj Lazo Čarkić", navodi se u Prijedlogu odluke za 41. vanrednu sjednicu Skupštine akcionara "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada.

Inače računi ovog hotela odavno su blokirani, a prošlu godinu su završili sa 255.604 KM minusa.

Ovaj hotel sa četiri zvjezdice je otvoren u junu 2014. godine, a godinu ranije Serdarov ga je kupio od preduzeća "Srbinjeputevi", renovirao ga i dao mu moderan izgled.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije