OBJAVLJEN KONKURS

U centru Sarajeva planirana izgradnja stambenog objekta, zemljište ide na licitaciju

23.03.2023. 13:49 / Izvor: Akta.ba
tina ujevića

Općina Centar donijela je odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta planiranog za izgradnju stambenog objekta.

Općina Centar donijela je odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta planiranog za izgradnju stambenog objekta u ulici Tina Ujevića u Sarajevu.

Shodno odluci, raspisan je i javni konkurs o o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta na navedenoj lokaciji. Na prodaju su dvije parcele površine 63 m2 i 98 m2, prenosi Akta.ba.

Prodaja se vrši u skladu sa Regulacionim planom "Bjelave-Mejtaš" od 23.02.2023. godine, a početna prodajna cijena nekretnina iznosi 402.500 KM.

Prema katastru vlasnik obje parcele je već uvedeno stambeno preduzeće, ali nije navedeno koje.

tina ujevića

Katastar.ba

Inače, regulacionim planom "Bjelave-Mejtaš utvrđeni su i arhitektonsko-urbanistički uslovi za izgradnju stambenog objekta u ulici Tina Ujevića.

"Prilikom izgradnje planiranog objekta investitor je dužan obezbjediti pristup preko predmetne parcele postojećim stambenim objektima", navodi se.

Postupak javnog nadmetanja sprovodi Komisija za sprovođenje javnog nadmetanja-licitacije za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Općine Centar Sarajevo, koju je imenovalo Općinsko vijeće na prijedlog Općinskog načelnika.

Licitacija će se održati 13. aprila 2023. godine, a kupoprodajni ugovor će se zaključiti sa učesnikom licitacije čija ponuda bude utvrđena kao najpovoljnija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije