SLUŽBENA POSJETA

Ðozo: Poduzet ćemo sve zakonom propisane aktivnosti da vratimo hotel 'Plaža Zelenika'

14.04.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
sastanak

Prethodna dva dana predsjedavajući Općinskog vijeća te lokalne zajednice Sejad Ðozo boravio je u službenoj posjeti crnogorskoj Opštini Herceg Novi.

U okviru poduzimanja svih zakonom propisanih aktivnosti na vraćanju u vlasništvo hotela "Plaža Zelenika" - vrijedne i perspektivne imovine Općine Centar, prethodna dva dana predsjedavajući Općinskog vijeća te lokalne zajednice Sejad Ðozo boravio je u službenoj posjeti crnogorskoj Opštini Herceg Novi.

Tom prilikom, imao je radni sastanak i susret s predstavnicima rukovodstva te opštine, konkretno s predsjednikom Skupštine Ivanom Otovićem i potpredsjednikom Opštine Mirkom Musturom.

Općina Centar i Opština Herceg Novi su 1977. uspostavile bratske odnose, a osim toga zajednički interes im je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i sudskog spora u vezi navedenog hotela, što su naglasili tokom susreta svi učesnici sastanka.

Pomenuti hotel je nacionalizovan 1948., a Opština Herceg Novi ga je 1960. predala Općini Centar Sarajevo. Presudom Vrhovnog suda Crne Gore 2018. hotel "Plaža Zelenika" je predat u posjed Općini Centar, ali je kroz upravne sporove i žalbe odbijena uknjižba, tako da sudski proces i dalje traje.

Sa svojim domaćinima, osim o tom sporu, Ðozo je razgovarao i o jačanju buduće saradnje, te ih pozvao u uzvratnu i prijateljsku posjetu Općini Centar, saopćeno je iz te općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije