Angažirali advokate

Centralna banka BiH raskida ugovor sa Općinom Centar i traži odštetu za Hastahanu

29.09.2023. 11:16 / Izvor: Faktor
cbbih

U međuvremenu iz Centralne banke BiH odlučili su da se ova sapunica okonča.

Centralna banka Bosne i Hercegovine 2019. godine u parku Hastahana kupila je zemljište površine 2.290 kvadrata za 4,7 miliona maraka od sarajevske Općine Centar, ali ni do danas nije počela izgradnja poslovne zgrade, piše Faktor.

Iz Općine Centar ne odgovaraju na naša pitanja šta će učiniti da se riješi ovaj dugogodišnji spor. U međuvremenu iz Centralne banke BiH odlučili su da se ova sapunica okonča.

"U toku su pregovori između Pravobranilaštva Općine Centar i advokatskog tima Centralne banke BiH, u vezi sa raskidom ugovora i naplatom odštetnog zahtjeva", odgovorili su na naše pitanje iz Centralne banke BiH.

Općinsko vijeće Centar u novembru 2019. godine većinom glasova donijelo je odluku o prodaji dijela Hastahane Centralnoj banci. Općina Centar nije izvršila svoje ugovorne obaveze te od momenta kada je CBBiH predala zahtjev za urbanističku saglasnost, zajedno s idejnim projektom, na sve moguće načine onemogućava se CBBiH u korištenju svog prava vlasništva u svrhe u koje je parcela i kupljena. Dogovor CBBiH sa Općinom Centar propao je i oko davanja zamjenske lokacije za izgradnju poslovne zgrade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije