Investicijski sporazum

Gradi se američka farmaceutska tvornica u Kini sa ulaganjem od 507 miliona dolara

28.12.2023. 11:51 / Izvor: seebiz.eu
moderna

Američkoj biotehnološkoj kompaniji Moderna trebalo je nešto više od tri mjeseca da započne izgradnju svoje prve farmaceutske tvornice u Kini.

Američkoj biotehnološkoj kompaniji Moderna trebalo je nešto više od tri mjeseca da započne izgradnju svoje prve farmaceutske tvornice u Kini nakon investicijskog sporazuma sa Šangajem.

Modernina brzina, koja je brža čak i od Tesline Gigafactory u Šangaju, odražava kako je Šangaj, sjedište kineske ekonomske moći, nastavio optimizirati svoje poslovno okruženje i stimulirati vitalnost reformi i otvaranja.

Kako javlja Xinhua, Moderna je 5. srpnja potpisala sporazum o strateškoj suradnji s Gradskim povjerenstvom za gospodarstvo i informatizaciju Šangaja i vladom okruga Minhang.

Kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača mRNA cjepiva, Moderna se fokusira na imunoterapiju raka, uključujući istraživanje i razvoj medicine temeljene na mRNA i tehnologija za prevenciju virusa.

Moderna je osigurala zemljište za projekt kineskog sjedišta za istraživanje i razvoj i proizvodnju u Šangaju i dobila odobrenje za početak izgradnje tog pogona u listopadu.

S procijenjenim ulaganjem od 3,6 milijardi juana (oko 507 miliona američkih dolara), projekt je daleko najveće strano ulaganje u području biomedicine u Kini.

Postrojenje se prostire na površini od oko 18 hektara u šangajskom industrijskom parku Xinzhuang u okrugu Minhang.

Kako bi olakšao investiciju, Minhang je formirao poseban radni tim koji 24 sata dnevno radi na rješavanju investicijskih problema.

Tim je u dva mjeseca obradio 45 zahtjeva s američke strane, odgovorivši na njih u samo 30 minuta.

Grad, županija i industrijski park imaju poseban radni tim, rekao je Tong Lingling, zamjenik generalnog direktora Xinzhuang Industrial Zone Economic and Technological Development Co., Ltd.

"Timovi na tri razine radili su koordinirano jedni s drugima i pomogli kompanijama da ubrzaju proces odobravanja", rekao je Tong.

Na nedavnom plenarnom zasjedanju šangajskog općinskog komiteta Komunističke partije Kine, optimizacija poslovnog okruženja koju je pokazala "Brzina modernosti" privukla je široku pozornost.

Sudionici sjednice predložili su poboljšanje administrativnog procesa odobravanja i jačanje poslovnih usluga kako bi se pomoglo ostvariti više projekata što je brže moguće kao što je to slučaj s projektom Moderna za jačanje kineskog gospodarstva.

Dobro poslovno okruženje važan je dio temeljne konkurentnosti grada, istaknuto je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije