S IZNOSIMA OD 10 do 24 hiljade KM

ASA Banka i Općina Novi Grad podržavaju mlade u rješavanju stambenih pitanja

25.01.2024. 12:47 / Izvor: Akta.ba
ASA BANKA

Javni poziv otvoren je do 29. januara 2024.

Uz rastuće troškove nekretnina, ASA Banka i Općina Novi Grad prepoznaju važnost podrške mlađoj populaciji u ostvarivanju njihovih snova o posjedovanju stana ili kuće. Raspisanim Javnim pozivom mladima sa područja općine Novi Grad, koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, omogućena je subvencija u iznosu od 10 000 do 24 000 KM u zavisnosti koji iznos stambenog kredita podižu.

S najboljom ponudom ASA Banka kao vodeće domaća banka osigurala je najpovoljniju ponudu kojom će u opticaj staviti 20 miliona KM za kreditiranje stambenih kredita mladih. Potpisiovanjem Ugovora sa Općinom Novi Grad, ASA Banka pokazala je predanost razvoju zajednica  u kojima posluje, kao I prosperitetu pojedinaca ali i cjelokupnog društva.

"Prepoznali smo izazove sa kojima se mladi suočavaju pri rješavanju stambenog pitanja i ovo pristupačno finansijsko rješenje osnažit će mlade da ostvare svoje snove o posjedovanju vlastitog doma. Naši povoljni stambeni krediti za mlade obuhvataju niz pogodnosti, uključujući snižene kamatne stope i fleksibilne uvjete", ističu iz ASA Banke.

Podrška i pomoć mladima kroz ponudu subvencioniranih stambenih kredita su u skladu s dugogodišnjom misijom ASA Banke da doprinesu prosperitetu i dobrobiti zajednica u kojima posluju.

Javni poziv otvoren je do 29. januara 2024.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije