Ambiciozni projekti: U planu izgradnja moderne luksuzne građevine na Ilidži

16.04.2011. 09:13 / Izvor: eKapija.ba
Ambiciozni projekti: U planu izgradnja moderne luksuzne građevine na Ilidži

Na Sarajevo Business Forumu predstavljen je projekat modernog spa naselja koje bi trebalo da se gradi u ilidžanskom naselju Lužani (Sarajevo).

Spa naselje bi bilo moderna, luksuzna građevina, estetski prilagođena okolnim zgradama. Smještena na samom rubu zelene urbanističke zone. Naselje budućim stanarima pored obilja svjetlosti i svježeg vazduha nudi jedinstveni pogled na raskošnu prirodu u čijem srcu se skriva i istorijsko blago - "Iskopine" .

U podrumu su smještene garaže za vozila i ostave. U prizemlju u Lameli A je jedan jednosoban stan, cafe slastičarna i poslovni prostor, a na svakom spratu po tri stana. U prizemlju lamele B smješten je cafe bar i četiri poslovna prostora. Na spratovima lamele B smještena su po četiri stana.

U neposrednoj blizini se nalaze vrtić i škola, Terme Ilidža, bazeni, razna izletišta i parkovi, kao i niz raznolikih lokala i prodavnica, te veći tržni centri, čime je omogućeno zadovoljavanje svih mogućih normalnih ljudskih životnih potreba, kako najmlađeg tako i starijeg uzrasta.

Sadržaj objekta kako je za ekapija.ba kazao Darko Janjić, inicijator projekta ispred Janjić Group zadovoljava zahtjeve investitora, a u skladu je i sa regulacionim planom.

"U procesu je pribavljanje urbanističke dozvole", kaže Janjić, ističući, kako na Sarajevo Business Forumu nije imao konkretnih dogovora, iako postoji naznake da bi se investitor mogao pronaći sa druge strane.

Ukupna vrijednost investicije kako stoji u projektu je 500.000 eura, a konačan cilj projekta je stvoriti profitabilan objekt koji nedostaje u ovom dijelu grada.

Također, Janjić pojašnjava kako naselje ima mogućnost pretvaranja i u starački dom što itekako nedostaje ovome gradu.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije