Izgradnja Kulturno-sportskog centra Mostar: Do kraja listopada završetak podzemnog dijela radova

19.08.2011. 15:12 / Izvor: Dnevni list
Izgradnja Kulturno-sportskog centra Mostar: Do kraja listopada završetak podzemnog dijela radova

Radovi na izgradnji podzemnog dijela Kulturno-sportskog centara Mostar uskoro će biti okončani. Kako je kazao gradonačelnik Mostar Ljubo Bešlić, do kraja listopada će se završiti grubi radovi na izgradnji podzemnog dijela garaža i poslovnih prostora te tada raspisati natječaj za izgradnju dijela sportske dvorane.

Prema njegovim riječima, radovi se odvijaju sukladno sredstvima s kojima se raspolaže. "Ni u jednom trenutku nismo prekinuli radove na sportskoj dvorani. Još uvijek nismo zaokružili financijsku konstrukciju, tako da ne znamo točno koliko je sredstava potrebno. Sam projekt izgradnje iznosi 42 milijuna maraka, dok je za sportsku dvoranu potrebno 20 milijuna maraka kao i za garaže", kazao je Bešlić.

Posebno je naglasio kako je cilj izgraditi KSC koji je izuzetno potreban Mostaru, iako iziskuje mnogo sredstava. Dodao je i to da, ukoliko budu uskoro osigurana sva sredstva, svi radovi mogu biti završeni za godinu dana, od dana ulaska izvođača u posao.

Podsjetimo, Kulturno-sportski centar Mostar, u sklopu kojega je predviđena i izgradnja moderne sportske dvorane, započeo je još 2008. godine i to na temeljima sportske dvorane čija je izgradnja započeta još potkraj osamdesetih godina prošloga stoljeća. Cijeli objekt bi trebao imati sportske terene za sve sportove te mogućnost korištenja središnje arene za koncerte, dok bi se uz samu arenu u vanjskim dijelovima objekta nalazio dio s poslovnim prostorima koji bi jednim dijelom i financirali dvoranu. Planiran je bio i poslovno-trgovački centar, potom prodajne galerije, restorani, diskoklub, sauna, fitnes, dvorane za sjednice, kafići. U sklopu sportske dvorane, kao što je tad najavljeno, trebala bi biti izgrađena i podzemna garaža s oko 700 parkirališnih mjesta.

Bešlić se dotaknuo i kandidature grada Mostara za Mediteranske igre 2021. te kazao kako će organizacija svjetskog prvenstva za mlade rukometaše u Mostaru biti odskočna daska za iste.

"Ono što može jako pomoći je organizacija svjetskog prvenstva za mlade rukometaše i mislim da je dobra prilika da se grad Mostar i BiH predstave međunarodnoj javnosti kada je u pitanju organizacija jedne sportske manifestacije, jer BiH nije imala značajnu manifestaciju otkako je samostalna država. Mi smo imali sastanak s predstavnicima Rukometnog saveza BiH i predstavnicima Međunarodne rukometne asocijacije po tom pitanju te imamo njihovu punu potporu", kazao je Bešlić.

Na kraju je istaknuo kako ne postoji bojazan da Mostar neće biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva, što je velika vijest za građane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije