Kladanj realizira projekte izgradnje Sahat kule i rekonstrukcije mosta

14.11.2012. 10:08 / Izvor: eKapija.ba
Kladanj realizira projekte izgradnje Sahat kule i rekonstrukcije mosta

Općina Kladanj uradila je idejni projekat izgradnje Sahat kule i idejno rješenje rekonstrukcije mosta na rijeci Drinjači u Staroj čaršiji.

"Dobro je da su urađeni idejni projekti, kojim su stvorene mogućnosti da se dalje krene u realizaciju projekata izgradnje Sahat kule i rekonstrukcije mosta. Ovim projektima doprinijet će se ljepšem izgledu grada i stvoriti uslovi za bezbjedni prelazak pješaka preko mosta", istakao je Fuad Imamović, načelnik općine Kladanj.

Dodao je kako se nada da će radovi na realizaciji ovih projekata početi u sljedećoj godini, te da će općina Kladanj svojim građanima i posjetiocima pokloniti dva pre prelijepa objekta.

Inače, na rijeci Drinjači nalazi se već izgrađen most čija ukupna dužina iznosi 16,0 dužnih metara, a širina 6,60 metara. Rasponska gornja konstrukcija mosta je izgrađena od dva AB kontinualna nosača preko kojih je urađena AB ploča, sa završnim asfaltnim slojem kao kolovozom. Navedena konstrukcija mosta je oslonjena na potpornu konstrukciju koju čine dva obalna zida izgrađena od betona sa prosječnom visinom od oko 2,00 m. Most je kombinovano pješačko-kolski sa nedefinisanim trotoarem za pješake.

Izgradnju projekta će finansirati općina Kladanj, potvrdili su za eKapiju iz ove općine. Ipak, nisu mogli odgovoriti kada će se tačno krenuti u realizaciju ovog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije