Vlada RS-a raspravljala o statusu kasarne Krajiških brigada

27.02.2014. 11:46 / Izvor: Fena
Vlada RS-a raspravljala o statusu kasarne Krajiških brigada

Pozvali su Grad Banja Luka da se izjasni da li će preuzeti dodijeljene nepokretnosti s raspoloživim obimom stvarnih prava, saopćeno je danas iz entitetske vlade.

Vlada Republike Srpske razmatrala je danas Informaciju o statusu kasarne "Krajiških brigada“ u Zalužanima te zadužila Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Direkciju RS-a za obnovu i izgradnju da zatraži od Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine da odredi novi rok, ne kraći od šest mjeseci, za primopredaju te kasarne.

Pozvali su Grad Banja Luka da se, u roku od 15 dana od dana prijema ovog zaključka izjasni da li će u skladu s odredbama Ugovora o prenošenju prava raspolaganja, zaključenog 25. septembra 2012. godine, između RS-a, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Direkcije za obnovu i izgradnju te Grada Banja Luka, preuzeti dodijeljene nepokretnosti s raspoloživim obimom stvarnih prava, saopćeno je danas iz entitetske vlade.

Vlada RS-a je pozvala i Općinu Laktaši da se u roku od 15 dana od dana prijema ovog zaključka izjasni da li će u skladu s odredbama Ugovora o prenošenju prava raspolaganja, zaključenog 6. novembra 2012.godine između RS, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Direkcije za obnovu i izgradnju i Općine Laktaši, preuzeti dodijeljene nepokretnosti sa raspoloživim obimom stvarnih prava.

"Ukoliko do isteka rokova ovog zaključka Grad Banja Luka i Općina Laktaši ne dostave traženo izjašnjenje ili ukoliko se izjasne da neće preuzeti lokacije, smatrat će se da nemaju interes za predmetnom lokacijom, nakon čega će Vlada RS-a odlučiti o načinu raspolaganja s predmetnim nepokretnostima", stoji u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije