Višegradska ćuprija i Ćiro dobivaju konkurenciju – Gradi se eko turistički kamp

08.10.2010. 16:12 / Izvor: eKapija.ba
Višegradska ćuprija i Ćiro dobivaju konkurenciju – Gradi se eko turistički kamp

Višegrad je ovog ljeta postao prava turistička atrakcija. Turistima je na raspolaganju mnoštvo sadržaja od vožnje atraktivnim Ćirom, obilaska poznate na Drini ćuprije, manastira Dobrunu, pa do nezaboravne vožnje brodom "Zelenika" i "Sonja".

Kako bi sadržaji bili još potpuniji, a sve u cilju privlačenja što većeg broja turista na Donjem Drinskom jezeru u toku je izgradnja eko turističkog kampa.

Kamp gradi vlasnik hotela "Višegrad" koji se nalazi u sastavu preduzeće "Polaris", potvrdio je za ekapija.ba Aleksandar Fulurija, glavni menadžer hotela "Višegrad".

Već je izgrađen centralni objekat sa nekoliko pomoćnih objekata, a kako kaže Fulurija u planu je izgradnja još 10-15 objekata koji bi trebali biti završeni iduće godine i koji će upotpuniti turističku ovoga bh. grada.

"Već ove godine imali smo dosta turista koji su se do kampa stigli našim turističkim brodom `Sonja` koji je ovoga ljeta bio nezaobilazna turistička atrakcija", dodaje Fulurija.

Inače, brod "Sonja" spada u najromantičnije brodove na rijeci Drini. Izgrađen je 2006. godine, a turistima nudi krstarenje kanjonom rijeke Drine na relacijama: Višegrad-ušće rijeke Žepe (22 km), Višegrad-Bajina Bašta (52 km).

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije