Travnik: Uređuje se milionska sportska dvorana u PSKC Pirota

01.11.2010. 15:54 / Izvor: eKapija.ba
Travnik: Uređuje se milionska sportska dvorana u PSKC Pirota

Najkasnije za osam mjeseci trebali bi biti završeni grubi građevinski radovi na uređenju sportske dvorane u PSKC Pirota u općini Travnik, potvrdila je za naš portal Nisveta Topalović iz Službe za razvoj i privredu Općine Travnik i koordinatorica projekta.

Sportska dvorana imat će dvije sale sa pratećim sadržajima. Velika sala moći će da primi 3.000 gledalaca. Borilište će zauzimati površinu od 1.800 kvadrata, dok će gledalište biti na 1.200 kvadrata. Mala sala površine je 18x30 i imat će salu za stolni tenis.

"Radovi u PSKC Pirot odvijat će se u četiri faze. Trenutno se izvode grubi radovi na prvoj fazi koja je raspodjeljena na nekoliko lotova i čija vrijednost iznosi oko 3,5 miliona KM. Za ove radove Općina je osigurala sredstva putem kredita", kaže Topalović, naglašavajući, kako će za potpuni završetak sportske dvorane sa pratećim sadržajima prema procjenama biti potrebno još deset miliona KM koje Općina još uvijek nema.

U drugoj fazi, kako kaže, Topalović predviđeni su radovi na adaptaciji trgovačko-ugostiteljskih sadržaja, dok su treća i četvrta faza vezane za sportske sadržaje i adaptaciju prostorija koje su orijentisane prema fudbalskom stadionu.

Izvođač prve faze građevinskih radova je preduzeće "Džena" iz Gradačca. Nadzor nad izvođenjem ugovorenih radova obavlja Projektni biro "URBS" Vitez a radove na elektro i mašinskim instalacijama izvodiće preduzeće "Agrocop" Travnik dok su radovi na zatvaranju fasadnih otvora povjereni preduzeću "Aluplast" Bugojno.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije