Potpisani ugovori o završetku radova na gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu

06.08.2008. 10:48 / Izvor: Dnevni list
Potpisani ugovori o završetku radova na gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu

Načelnik općine Vitez Vlado Alilović potpisao je s predstavnicima kompanija Deling iz Tuzle, Horizont i VG Monting iz Viteza ugovor o završetku radova na gradskoj sportskoj dvorani, odnosno izvođenju treće faze radova. Direktor kompanije Deling Omer Delalić potvrdio je kako će ovo preduzeće u sljedeća dva mjeseca izvesti radove na elektroinstalacijama, unutarnjoj rasvjeti, ozvučenju i videonadzoru dvorane, te istaknuo da vrijednost radova iznosi 160.000 KM. Dovršetak radova na uvođenju grijanja u objektu i stvaranje potrebnih pretpostavki za klimatizaciju uradit će viteška kompanija VG Monting.

Njezin vlasnik Vlatko Grabovac ugovorom se obavezao da će u sljedećih 90 dana obaviti ovaj posao, čija je ugovorna vrijednost 160.000 KM. "Iako se posao može uraditi za znatno kraće vrijeme, nešto duži je rok ostavljen zbog potrebnog vremena za nabavku i isporuku opreme" kazao je Grabovac. Posao vanjskog uređenja infrastrukture dvorane pripao je kompaniji Horizont. Direktorica kompanije Sanja Matošević kaže da se pod vanjskim uređenjem podrazumijeva cjelokupno asfaltiranje i uređenje prometnice oko dvorane, dva manja vanjska igrališta, parkirališni prostor od oko 1500 kvadratnih metara, više od 2000 kvadratnih metara nogostupa i još neki manji radovi.

Istaknula je da će ovi radovi, vrijedni 528.000 KM, biti završeni za 100 radnih dana. Do konačnog završetka dvorane ostalo je još potpisivanje ugovora s najboljim ponuđačem sportske opreme – specijalnog parketa, stolica, semafora, koševa i druge opreme nužne za normalno funkcioniranje dvorane i zadovoljavanje potreba svih budućih korisnika. U novoj sportskoj dvorani će se pored sportskih takmičenja, treninga i slično, održavati koncerti i druge kulturno-zabavne manifestacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije