Ahaeti investitor gradnje moderne stambeno-poslovne zgrade na Dobrinji

Investicije / NEKRETNINE

Ahaeti investitor gradnje moderne stambeno-poslovne zgrade na Dobrinji

Na lokalitetu sarajevskog naselja Dobrinja, kompanija Ahaeti odlučno krenula u realizaciju novog poslovnog poduhvata

10.07.2009. 08:59 / Izvor: eKapija.ba

Na lokalitetu sarajevskog naselja Dobrinja, kompanija Ahaeti d.o.o. Sarajevo je 2008. godine odlučno krenula u realizaciju novog poslovnog poduhvata – izgradnju moderne stambeno-poslovne zgrade. Zgrada se nalazi na predviđenoj putnoj komunikaciji koja će voditi od Avaz Business Centra, prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo. S obzirom da pomenuta putna komunikacija još nije realizirana, investitor je otvorio put prema Dobrinji.

Izgradnja ovog modernog stambeno-poslovnog zdanja počela je u aprilu 2008. godine, a posao, kao glavnom izvođaču radova, je povjeren firmi GP Bosna. Prema riječima direktora firme Ahaeti, Esada Tucakovića, zgrada je građena prema visokim graditeljskim standardima i zahtjevima Evropske unije. Objekat raspolaže sa 3.500 kvadratnih metara stambenog i 550 kvadratnih metara poslovnih prostora, a u suterenu se na 1.000 kvadratnih metara prostire garaža.

Zajedno sa firmom GP Bosna, u izgradnji su učestvovale i druge uspješne bh. kompanije. Stolariju je, prema visokim standardima, ugradila kompanija Ugarak iz Visokog. Poslovi na ugradnji plinskih instalacija i grijanja su povjereni kompaniji Termocommerce iz Mostara, a za keramiku i sanitarije su zadužene kompanije Vokel d.o.o. Posušje, Murex d.o.o. Špionica i Dalting d.o.o. Sarajevo. Eletroizolacione radove i unutrašnju stolariju su uradile kompanije Power Team i Drvolik.

Vrijednost investicije je oko 7 miliona maraka, a sredstva je osigurala kompanija Ahaeti. Kako ističe direktor Tucaković, prvi stanari su već uselili u nove stanove, koje je moguće kupiti kreditiranjem BBI banke. Cijena kvadratnog metra stambenog prostora će se, ovisno o spratnosti, opremljenosti i kvadraturi, kretati između 2.000 i 2.2000 KM, dok će za kupovinu kvadratnog metra poslovnog prostora biti potrebno izdvojiti oko 3.000 KM.

Kako je za portal eKapija.ba rekao direktor Tucaković, konačan završetak radova, prema planu, je 15. juli 2009. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije