BH Telecom gradi novu zgradu vrijednu šest miliona KM

11.09.2018. 11:58 / Izvor: Akta.ba
BH Telecom gradi novu zgradu vrijednu šest miliona KM

Zgrada će imati podrum, prizemlje i pet spratova, a radovi će trajati dvije godine.

U Bihaću je polaganjem kamena temeljca jučer zvanično počela izgradnja nove poslovne zgrade BH Telecoma koja će zauzimati 3.200 kvadratnih metara. Zgrada će imati podrum, prizemlje i pet spratova.

Vrijednost investicije je oko šest miliona konvertibilnih maraka, a radovi će trajati dvije godine, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Ovaj objekat se gradi u ulici Hadžiabdića mahala, a poslove je dobila grupa lokalnih firmi u konzorciju koju predvodi firma Graditelj.

Pored izgradnje nove zgrade, izvodit će se i radovi na adaptaciji već postojeće zgrade, čime će se dodatno unaprijediti poslovanje, ali i sam izgled objekata u Bihaću.

Damir Midžić, direktor BH Telecom direkcije u Bihaću smatra da će Bihać ovom investicijom i projektom dobiti novo prodajno i naplatno mjesto, a kako je rekao "svim stanovnicima koji gravitiraju ovom djelu grada Bihaća ponudit ćemo bolju i kvalitetniju uslugu".

"Do sada smo bili pod zakupom, bitno će se smanjiti troškovi i povrat investicije će biti brži", kazao je Midžić, te naglasio da je BH Telecom Gradu Bihaću uplatio 320.00 KM na ime dozvola i taksi, a benefit nosi i izvođenje radova.

Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva smatra da je dobro to što državne kompanije aktivnije ulažu sredstva u USK.

"Za nas je još važnije što je Konzorcij domaćih firmi dobio posao, radnici će zaraditi svoje plate, a lokalne firme će jačati svoje kapacitete. Ovo je pozitivan trend i poziv drugim državnim kompanijama da ulažu u svoju infrastrukturu", kazao je Dedić.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije