Nova zgrada MUP-a KS bit će na Pofalićima u Kolodvorskoj ulici

27.01.2021. 15:26 / Izvor: Akta.ba
Nova zgrada MUP-a KS bit će na Pofalićima u Kolodvorskoj ulici

Postoje određene administrativne prepreke koje se odnose na predloženu lokaciju i zajednički ćemo raditi na tome da se te prepreke otklone, poručeno je sa sastanka.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Nusret Selimović danas su održali sastanak sa predstavnicima Pravobranilaštva KS vezan za određivanje lokacije zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Na ovom sastanku analizirana je data problematika i konstatovano kako postoje određene administrativne prepreke koje se odnose na predloženu lokaciju. Zajednički zaključak je kako ćemo raditi na tome da se te prepreke otklone”, kazao je nakon sastanka ministar Katica.

Naglasio je da je lokacija u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima od strane ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije KS označena kao najadekvatnija za buduću zgradu MUP-a KS, uzimajući u obzir njenu stratešku poziciju, te sve karakteristike koje ovaj prostor ima.

Kako naglasio premijer Forto, Vlade Kantona Sarajevo ima stav da sigurnosna infrastruktura u KS neće biti kompletna, dok se ovaj objekt ne završi.

Veoma nam je bitno da se sigurnosni centar Kantona Sarajevo kompletira i da policija ima optimalne uslove za rad”, istakao je Forto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije