Novo dječije igralište u ulici Bajrama Zenunija na Alipašinom Polju

28.02.2020. 09:16 / Izvor: Akta.ba

Svaki dio opreme će biti izdvojen posebno, u vidu „ostrva“- platformi sa gumenom zaštitnom podlogom. Vrijednost radova iznosi 55.960 KM.

Stanovnici mjesne zajednice Alipašino Polje A-1 uskoro će dobiti novi lijepo uređeni prostor za igru najmlađih. U ulici Bajrama Zenunija, u toku je izgradnja dječijeg igrališta, na kojem će u dva nivoa biti postavljene kombinirane sprave za igru manje i nešto starije djece uzrasta do osam godina.  

Bit će to jedna cjelina sa dosta sprava za igru, okruženih zelenim površinama i klupama za sjedenje, a cijeli prostor će biti ograđen. Najmlađima će biti na raspolaganju ljuljačka sa dva ljuljna mjesta i njihalice, dok su kula sa dva tobogana i klackalice, predviđene za stariju djecu.

Svaki dio opreme će biti izdvojen posebno, u vidu „ostrva“- platformi sa gumenom zaštitnom podlogom. Vrijednost radova iznosi 55.960 KM.

Osim igrališta u ulici Bajrama Zenunija, u narednim danima gradit će se još dva dječija igrališta, na lokalitetu brda Žuč, kod Doma oslobodilaca. Oba igrališta će biti ograđena, a svojim sadržajima bit će prilagođena maloj i djeci starijeg uzrasta.

Također, u narednom periodu očekuje se početak radova na rekonstrukciji igrališta u C – fazi Alipašinog Polja i igrališta na lokaciji između ulica Voje Dimitrijevića i Sarajevskih ilegalaca, u naselju Dobrinja, gdje će dotrajala oprema biti zamijenjena novom.

 Za navedene projekte iz budžeta Općine za 2019. godinu osigurana su sredstva u iznosu od 196.000 KM.    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije