Objavljen poziv za uvid u Glavni projekat izgradnje tunela Hranjen

25.04.2020. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za uvid u Glavni projekat izgradnje tunela Hranjen

JP Autoceste Federacije BiH su objavile Javni poziv za uvid u Glavni projekat za izgradnju objekata faze 1: tunel Hranjen – i tehnološka cjelina.

JP Autoceste Federacije BiH  su objavile Javni poziv za uvid u Glavni projekat za izgradnju objekata faze 1: tunel Hranjen – i tehnološka cjelina.

Na Javni poziv se mogu javiti samo stranke u postupku izdavanja odobrenja za građenje objekata Faze 1: Tunel Hranjen – I tehnološka cjelina: radovi probijanja glavne i servisne cijevi i izrada primarne podgrade, kao dijela složene građevine – dionice brze ceste Hrenovica – Hranjen – Goražde, u sklopu brze ceste Prača – Goražde, na području Grada Goražde i općine Pale F BiH.

Na javni poziv stranke u postupku se mogu izjasniti počevši od osmog dana od dana objavljivanja, a najkasnije 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Kako smo ranije pisali, tunel Hranjen bit će dug 5,5 kilometara, a sastojat će se od dvije cijevi. Jedna će biti namijenjena za saobraćaj motornih vozila i kroz nju će prolaziti dvije saobraćajne trake, za svaki smjer po jedna. Druga cijev će biti servisna i koristit će se za održavanje tunela, kao i za slučaj eventualnih nesreća u tunelu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije