Investicije / PROJEKTI

Obnova Ledene dvorane u Centru Skenderija čeka potez nove vlasti

20.11.2018. 12:57 / Izvor: Akta.ba

Obnova Ledene dvorane Centra Skenderija čiji krov se pod težinom snijega urušio prije šest godina, te tako napravio štetu nad nosivim elementima, instalacijama i podom i dalje je na čekanju.

Amer Kapo, direktor Centra Skenderija za poslovni portal Akta.ba je kazao kako Ledena dvorana nije ušla u budžet za iduću godinu.

Projekat se kandiduje svake godine, međutim od obnove kaže Kapo nema još ništa.

Projekt obnove Ledene dvorane uvršten je u program javnih investicija KS-a, te će vidjeti da li će ovaj projekat biti prioriteta za novu vlast.

Navodi kako o projektu odluku treba da donese Skupština Kantona Sarajevo, nakon čega projekat može biti uvršten u budžet i potom se može krenuti sa njegovom realizacijom.

"Čekanjem na obnovu gube svi, a najviše sportski klubovi", kaže Kapo.

Inače, prema ranijim procjenama sanacija i obnova Ledene dvorane koštala bi oko pet miliona KM.

Kapo navodi kako su trenutno angažovani oko priprema za postavljanja ledene plohe gdje će biti održani sportski sadržaji za vrijeme Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala - Eyofa Sarajevo 2019.

Ugovor sa izvođačem radova, tj. firmom Arctic je potpisan, tako da očekujemo isporuku opreme u toku od tri mjeseca.

E. Ko.

Foto: Oslobođenje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije