Općina Stari Grad raspisala tendere za četiri važna projekta

01.06.2018. 15:14 / Izvor: Akta.ba
Općina Stari Grad raspisala tendere za četiri važna projekta

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za investicije, plan i analizu objavila je poziv zainteresovanim građevinskim kompanijama.

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za investicije, plan i analizu objavila je poziv zainteresovanim građevinskim kompanijama/izvođačima radova da podnesu prijavu za pretkvalifikaciju za slijedeće radove:

Izgradnja i obnova parkinga, općeg višenamjenskog prostora

Izgradnja i obnova sportske dvorane uz Osnovnu školu ''Edhem Mulabdić''

Obnova zgrade Općine Stari Grad Sarajevo i

Završetak i opremanje Doma zdravlja ''Stari Grad''.

Ujedno, objavljen je poziv zainteresovanim konsultantskim kompanijama da podnesu prijavu za pretkvalifikaciju za sljedeće usluge: nadzor nad radovima 'Izgradnja i obnova sportske dvorane uz Osnovnu školu ''Edhem Mulabdić'''; 'Obnova zgrade Općine Stari Grad Sarajevo’ i 'Završetak i opremanje Doma zdravlja ''Stari Grad", kao i za izradu energijskih certifikata za sve objekte u okviru projekta „Razvoj infrastrukture za Općinu Stari Grad Sarajevo“.

Podsjećamo, Općina Stari Grad Sarajevo dobila od Saudijskog fonda za razvoj odobrenje zajma za pomoć u finansiranju dijela projekta ''Razvoj infrastrukture za Općinu Stari Grad Sarajevo''. Proces nadmetanja biće vođen prema pravilima i procedurama Fonda, kao nacionalno konkurentsko nadmetanje kvalificiranih kompanija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije