Investicije / PROJEKTI

Općina Trnovo gradi planinarski dom

Aktivnosti u 2020. će biti usmjerene i na izgradnju planinarskog doma koji će najvjerovatnije biti izgrađen na Proskoku.

14.01.2020. 13:11 / Izvor: Akta.ba

Za Općinu Trnovo 2019. godinu bila je jako uspješna kada je u pitanju realizacija projekata. Završeni su ili započeti mnogi infrastrukturalni projekti.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba pomoćnik načelnika Općine Trnovo Osman Smječanin kaže kako su u saradnji sa Direkcijom za puteve KS radili na asfaltiranju puta od Bijelih voda do Šabića, od Šabića do ispod Kremara, od  Maršala do Donje Grkarice. Po njegovim riječima je ostao jedan mali dio puta da se asfaltira ispred Maršala.

Također, Općina je započela i projekat koji se odnosi na asfaltiranje puta prema Pendičićima u dužini od 800 m. Radove finansira Direkcija za puteve KS i oni će biti završeni na proljeće, odnosno čim vremenski uslovi dozvole.

U saradnji sa Cestama FBiH, Općina je radila i na asfaltiranju i sanaciji dionice puta u MZ Delijaš.

"Započeli smo i projekat izgradnje kanalizacije u Umoljanima, dok  je završena izgradnja kanalizacione mreže u Lukavcu i Šabićima i od Trebečaja do Gračanice. Također, tokom 2019. radili smo i na izgradnji vodovoda u Umoljanima, od Javorova dola do iznad Šabanaca“, kazao je Smječanin.

Rukovodstvo Općine Trnovo ponosno je na sve svoje projekte, a jedan od njih je i izgradnja "Kuće spasa".

Smječanin kaže kako su 2019. počeli realizaciju ovoga projekta i u ovoj godini sa projektom se nastavljaja.

Općina je ugovorila i  izgradnju bio prečistača za naselje Ostojići. Aktivnosti u 2020. će biti usmjerene i na izgradnju planinarskog doma koji će najvjerovatnije biti izgrađen na Proskoku.

"U toku zimskog projekta definisat će se tačna lokacija na kojoj će biti realizovan ovaj projekat", navodi Smječanin, navodeći kako Općina radi i na realizaciji još jednog interesantnog projekta. Radi se sanaciju bunarica u nekoliko bjelašničkih sela. Ugovor za realizaciju ovoga projekta je potpisan.

Na ovim projektima Općina neće stati, pored nastavka realizacije projekta Sportsko-rekreativnog centra, finaliziranja projekta podzemne garaže, radit će i na izgradnji nekoliko rezervoara, cjevovoda, prečistaća, kao i asfaltiranju i sanaciji nekoliko šumskih puteva. U narednom periodu u planu je i gradnja memorijalnog centra na Proskoku i mnogo drugih projekata.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije