Počela druga faza izgradnje vodovodne i gasovodne linije Putovići-Radakovo

09.01.2020. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Počela druga faza izgradnje vodovodne i gasovodne linije Putovići-Radakovo

U sklopu izgradnje glavnog magistralnog cjevovoda Putovići - Radakovo započela je druga faza radova.

U sklopu izgradnje glavnog magistralnog cjevovoda Putovići - Radakovo u Zenici započela je druga faza radova koja obuhvata polaganje cjevovoda duž ulice Bistua Nuova u dužini cca 4,4 km.

Magistralna vodovodna linija Putovići - Radakovo će povezati gradski sistem vodosnabdijevanja sa rezervoarom „Putovići“ u koji će se dopremati voda iz sistema „Plava voda“ čime će se obezbijediti dodatne količine vode za Grad Zenica i bolji uslovi u vodosnabdijevanju grada.

Povezivanje postojećeg rezervoara Putovići sa gradskom vodovodnom mrežom projektovano je sa vodovodnim cijevima od nodularnog liva promjera 600, 500 i 350 mm u ukupnoj dužini od 5,5 km.

Paralelno sa izvođenjem navedenih radova vrši se i polaganje gasovoda čijom izgradnjom će se stvoriti  uslovi za  gasifikaciju naselja koja  gravitiraju ovom području grada Zenica.

Radove izvodi konzorcij građevinskih firmi „Roco commerc“ d.o.o. Livno i „Mibral“ d.o.o. Sarajevo.  

Radovi na izgradnji magistralnog cjevovoda Putovići - Radakovo se odvijaju  u okviru projekta „Vodosnabdijevanje i odvodnja  otpadnih voda Bosna i Hercegovina II“ koji se  finansira  kreditnim i grant sredstvima KfW i SECO u ukupnom iznosu 21,5 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije