Počela rekonstrukcija Velike aleje

31.05.2019. 13:33 / Izvor: Akta.ba

Dugoočekivani radovi na rekonstrukciji Velike aleje počeli su danas.

Radovi na rekonstrukciji Velike aleje na Ilidži počeli su danas.

"Radi se o rekonstrukciji putne komunikacije dužine 2050 metara koja je trenutno u katastrofalnom stanju, na dobrom dijelu Aleje asfalta gotovo i nema. Ovo je veoma frekventna komunikacija, posebno u ljetnom periodu, a s obzirom na njeno loše stanje i radi sigurnosti svih onih koji je koriste, nepohodno je bilo izvršiti hitnu sanaciju. Staza će biti nivelirana i presvučena novim slojem asfalta, a radit će se i bankine", naveo je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Rok za završetak radova je 30 dana, a izvodi ih KJKP Rad na osnovu sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva potpisanog sa Direkcijom za puteve KS.

Radove na Velikoj aleji iniciralo je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS koje je preko JU za Zaštićena prirodna područja kojima pripada i Velika aleja, izdvojilo 100.000 KM za ovaj projekt. Dodatnih 50.000 KM izdvojila je Direkcija za puteve KS.

"Projekt opće rekonstrukcije Velike aleje je mnogo skuplji a podrazumijeva postavljanje kolektora duž cijele Aleje kao i njeno oplemenjivanje novim drvoredima, te postavljanje novih mobilijara povodom čega su već pokrenute aktivnosti", istakao je resorni ministar Damir Filipović.

Rekonstrukcija Velike aleje jedan je u nizu projekata na području općine Ilidža koji je pokrenula Vlada KS putem resornih ministarstava. Po najavi ministra Štete, u narednih mjesec dana počet će i radovi na rekonstrukciji Rustempašine ulice kao i radovi na rekonstrukciji vertikalne i saobraćajne signalizacije, postavljanju zaštitnih ograda uz saobraćajnice, zvučnih izolacija na zapadnom ulazu u grad itd.

 
Počela obnova Velike aleje

Počela rekonstrukcija Velike aleje Dugoočekivani radovi na rekonstrukciji Velike aleje počeli su danas. Kako je istakao ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, ovo je samo jedan u nizu projekata koji će se raditi na području Općine Ilidža. "Vrlo brzo krećemo sa rekonstrukcijom Rustempašine ulice, kao i kompletne vertikalne i horizontalne signalizacije", rekao je ministar Šteta. Rok za završetak radova je 30 dana.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Friday, May 31, 2019

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije