Investicije / PROJEKTI

Počinje izgradnja ljetne pozornice u Živinicama (Foto)

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova direktorom firme „Džena“ d.o.o Gradačac Hasanom Topčagićem.

20.05.2020. 07:48 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković jučer je u svom kabinetu potpisao ugovor za izgradnju ljetne pozornice na području Grada Živinice.

Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena, a biće izgrađena u neposrednoj blizini BKC-a Živinice.

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su obezbijeđena iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova direktorom firme „Džena“ d.o.o Gradačac Hasanom Topčagićem.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca

 

"Projekat ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekat i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekat ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način. Ljetna pozornica će otvoriti Grad da postane domaćin velikih ljetnih skupova kulture koji se budu održavali ne samo u našem Gradu, nego i u Kantonu i u Federaciji. Sva sredstva za izgradnju uspjeli smo obezbijediti sa viših nivoa, a to sve zahvaljujući marljivim radom putem projekata na kojim je administracija Grada Živinice vrijedno radila i ovom prilikom se želim zahvaliti našoj administraciji", kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo zbog izgradnje ovakvog objekta u Gradu Živinice te istakao da je navedena ljetna pozornica jedan od najvećih poslijeratnih projekata u oblasti kulture koja će mnogo značiti građanima našeg Grada i to ne samo za one koji cijene suštinu umjetnosti i kulture, nego za sve građane.

"Kada je u pitanju ljetna pozornica, mislim da je ovo jedan od najvećih poslijeratnih projekata u oblasti kulture i mnogo će značiti građanima našeg Grada i to ne samo za one koji cijene suštinu umjetnosti i kulture, nego za sve. Planiramo ovom ljetnom scenom uspostaviti saradnju u augustu sa Sarajevo Film Festivalom, s ciljem promocije, produkcije i projekcije filmova na otvorenom. Također govorim i o predstavama gdje ćemo uspostaviti saradnju sa agencijama i to s ciljem masovnijih okupljanja građana kada su u pitanju koncerti, i to naravno ukoliko nam situacija to bude dozvoljavala. Ovo će biti jedan višenamjenski objekat koji u mnogo čemu može koristiti svim građanima našeg Grada", kazao je direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije