Počinje prva faza izgradnje kružnog toka na Šipu

15.09.2020. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Počinje prva faza izgradnje kružnog toka na Šipu

Ovaj projekt ima veliki značaj prije svega za rješavanje sigurnosnog aspekta.

U prostorijama Javnog preduzeća "Ceste Federacije BiH" danas je potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na Šipu sa izmještanjem dijela Alipašine Ulice.

Ugovor su potpisali direktor Javnog preduzeća "Ceste Federacije BiH" Ljubo Pravdić i predstavnik konzorcija firmi PBP d.o.o. Konjic i DEMUS d.o.o. Sarajevo Emir Novalić. Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i načelnik Nedžad Ajnadžić i pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

Vrijednost potpisanog ugovora je 668.782,38 KM, a rok za izvođenje radova je 90 dana od datuma uvođenja izvođača u posao.

Podsjećamo da je Općina Centar ranije izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u Ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip.

Pravdić je kazao da je izuzetno obradovan  činjenicom da uskoro počinju radovi na izgradnji kružnog toka na ovom lokalitetu, prvenstveno zbog velikih saobraćajnih gužvi posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

"Ovaj projekt ima veliki značaj prije svega za rješavanje sigurnosnog aspekta, a za lokalni promet znači smanjenje gužvi koje su zaista velike. Projekat se realizira u fazama zbog obimnosti poslova", dodao je Pravdić.

Ajnadžić je još jednom naglasio značaj ovog projekta za građane središnje gradske općine.

"Općina Centra je izdvojila sredstva za potrebe izrade glavnog projekta koji podrazumijeva izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u Ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip. Raduje nas da radovi uskoro počinju na zadovoljstvo svih nas. Realizacija ovog projekta predstavlja jedan od prioriteta za lokalnu zajednicu kojim se želi postići adekvatno i trajno rješenje problema saobraćaja na ovom području", kazao je Ajandžić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije