Počinje rekonstrukcija bihaćke dvorane 'Luke' osigurano više od 2,5 miliona KM

Investicije / PROJEKTI

Počinje rekonstrukcija bihaćke dvorane "Luke" osigurano više od 2,5 miliona KM

12.11.2019. 12:34 / Izvor: Akta.ba

Kroz projekt prekogranične saradnje bit će finansiran kompletan sistem energetski efikasnog grijanja na drvnu biomasu za sportsku dvoranu "Luke" u Bihaću, čiju potpunu rekonstrukciju i dogradnju Grad Bihać planira uskoro započeti.

Gradu Bihaću je u sklopu odobrene aplikacije pripalo skoro 400.000 KM.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ocijenio je da su sredstva, ostvarena u partnerstu s Razvojnom agencijom Unsko-sanskog kantona (RAUSK) putem prekogranične saradnje, od velikog značaja i jako mnogo će pomoći u ukupnoj finansijskoj konstrukciji za rekonstrukciju i dogradnju sportske dvorane "Luke".

"Zahvaljujući tim sredstvima nova dvorana će imati grijanje na biomasu, a osigurali smo i vlastita sredstva sve ostale radove. Sve je spremno za raspisivanje tendera za potpunu rekonstrukciju, na potezu su gradski vijećnici koji će na sutrašnjoj sjednici reći da li ovaj projekt ima i njihovu podršku", rekao je on.

Grad Bihać je stvorio sve pravne preduvjete, pribavio potrebnu dokumentaciju i osigurao sredstva od 2,5 miliona KM koliko je potrebno za potpunu rekostrukciju postojećeg objekta i dogradnju novih 1.200 kvadrata dvoranskog prostora.

Kako bi se raspisao javni tender za odabir izvođača radova, potrebno je još da gradski vijećnici usvoje rebalans budžeta koji je na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Bihać, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije