Investicije / PROJEKTI

Počinje utopljavanje individualnih stambenih objekata u Kantonu Sarajevo

22.04.2021. 08:02 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta "Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo u funkciji povećanja broja korisnika (omasovljenje)", danas je obavljeno potpisivanje okvirnih sporazuma za izvođenje građevinsko - zanatskih radova na utopljavanju objekata, s ciljem veće uštede energije i smanjenja zagađenja zraka u našem kantonu.

Potpisivanju su prisustvovali ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, direktorica Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo Belma Barlov u ime implementatora projekta i predstavnici građevinskih firmi koje su odabrane, nakon okončanog postupka javnih nabavki, za izvođenje radova na individualnim objektima u četiri općine: Novo Sarajevo, Vogošća, Ilidža i Hadžići.

Radovi će se izvoditi na ukupno 56 individualnih stambenih jedinica.

"Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, te općine Novo Sarajevo, Vogošća, Ilidža i  Hadžići sufinansirat će projekt u dijela troškova u iznosu do 45% od ukupne procijenjene vrijednosti radova na  utopljavanju objekata i drugih mjera energetske efikasnosti predviđenih za navedeni broj individualnih stambenih jedinica", saopćili su iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Nakon prve faze implementacije projekta, očekuje se i realizacija projekata utopljavanja objekata kolektivnog stanovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije