Investicije / URBANIZAM

Počinju radovi na izgradnji kružnog toka u Bužimu

Ukupna vrijednost izgradnje i rekonstrukcije ovog dijela saobraćajnice je oko 1,3 miliona KM.

12.07.2020. 12:40 / Izvor: Akta.ba

Nakon početka radova na projektu izgradnje i uređenja Trga Alije Izetbegovića, u petak je izvođač radova uveden i na projekat izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnice – kružnog toka.

Predstavnici Javnog poduzeća Ceste FBiH, Nadzorni organ,  predstavnici firme Kov-Grad d.o.o. Bužim i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima ozvaničili su početak radova na ovom značajnom projektu koji će zasigurno izmijeniti sliku užeg gradskog središta.

Ukupna vrijednost izgradnje i rekonstrukcije ovog dijela saobraćajnice koja se naslanja na Trg Alije Izetbegovića je oko 1,3 miliona KM, a finansirat će se iz budžeta Javnog poduzeća Ceste FBiH.

"Danas smo posebno sretni što počinju radovi na dugo očekivanom projektu izgradnje kružnog toka na zaobilaznici i kompletnom uređenju prostora Trga Alije Izetbegovića. Želimo završavati projekte od posebnog značaja za lokalnu zajednicu i ovom prilikom se želim zahvaliti svima onima koji su dali svoj doprinos, a posebno Federalnoj direkciji za ceste koja je investitor.",  rekao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić prilikom predaje gradilišta izvođaču radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije