Investicije / PROJEKTI

Položen kamen temeljac za izgradnju sportsko-rekreacionog centra OŠ "Hasan Kjafija Pruščak"

17.06.2021. 13:56 / Izvor: Akta.ba

Svečano je ozvaničen početak izgradnje sportsko-rekreacionog centra danas u dvorištu Osnovne škole "Hasan Kjafija Pruščak". 

Prema riječima direktorice škole Elvedine Isaković Smajić, ovo će biti jedinstven objekat u Zeničko-dobojskom kantonu, ako ne i u BiH, s obzirom na to da će se u okviru objekta nalaziti i zatvoreni bazeni. 

"Hvala Kuvajtu koji prepoznaje važnost obrazovanja i ulaže u isto", poručila je Isaković Smajić. 

Hamed bin Aidan, otpravnik poslova Ambasade države Kuvajt, poručio je kako mu je velika čast da učestvuje u ovom radosnom momentu za izgradnju sportske sale škole koja daje akcent na odgoj djece i obrazovanja. 

"Nema sumnje da su ovakvi projekti dokaz historijskog odnosa između naše dvije prijateljske zemlje. Ovo je dokaz da država Kuvajt nastoji pomoći BiH koliko je u mogućnosti. Ovakav projekat je sam primjer i izraz volje Kuvajta da pomogne svaki projekt na dobrobit naroda BiH, bio humanitarnog ili edukativnog karaktera", poručio je bin Aidan. 

Gradonačelnik Fuad Kasumović zahvalio se Vladi države Kuvajt koja je još jednom pomogla našu zemlju. 

"Hvala Kuvajtu i državi koja nas nesebično od agresije na BiH podržava i pomaže naš razvoj. Našoj omladini želim da uživaju u ovom kompleksu kada se okončaju radovi, gdje će stjecati znanje i korisno provoditi vrijeme. Molim ekselenciju Kuvajta da prenese zahvale građana Zenice i čitave države Kuvajtu na nesebičnoj podršci BiH. Braća se u nevolji poznaju", rekao je gradonačelnik Kasumović. 

Nakon prigodnog programa, gradonačelnik Kasumović, bin Aidan i ministar Arnel Isak, svečano su položili kamen temeljac za izgradnju objekta čiji je donator Ministarstvo vakufa i islamskih poslova države Kuvajt. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije