Posao od 20 mil. KM: Objavljen tender za gradnju dijela Sarajevske obilaznice

19.02.2019. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Posao od 20 mil. KM: Objavljen tender za gradnju dijela Sarajevske obilaznice

LOT 3B je riješen kao gradski put sa dvije saobraćajne trake, vozna i preticajna za svaki smjer kretanja, čije širine iznose po 3.25 m.

Autoceste FBiH objavile su javnu nabavku za gradnju LOT-a 3b Sarajevske obilaznice, između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost ove investicije bez PDV-a je 20 mil KM.

Podsjećamo, riječ je o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3b) do sada nije izgrađena.

Dužina sekcije Lot 3b je 1,44 km, a na ovoj sekciji projektovani su vijadukt Rogačići 1 dužine 140 m i vijadukt Rogačići 2 dužine 140 m.

LOT 3b je riješen kao gradski put sa dvije saobraćajne trake, vozna i preticajna za svaki smjer kretanja, čije širine iznose po 3.25 m.

Predmet nabavke je i izgradnja loklanih cesta koje će obezbjediti nesmetano kretanje loklanog stanovništva nakon izgradnje gradske ceste – spoja sa Mostarskog raskršća na petlju Vlakovo.

Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. A krajnji rok za prijem ponuda za učešće je 28.3.2019.

Garantni period je dvije godine računajući od datuma potpisivanja Zapisnika o primopredaji radova. Ponuđač garantuje kvalitet izvedenih radova i obavezuje se bez odlaganja, o svom trošku, otkloniti svaki prijavljeni nedostatak.

Od ponuđača se zahtijeva da ispunjava ekonomske i finansijske uslove. Prosječan godišnji promet u posljednje tri godine ne smije biti ispod 20.000.000,00 KM, neophodno pozitivno finansijsko poslovanje u posljednje tri godine, da računi ponuđača nisu bili blokirani duže od sedam dana neprekidno te ne duže od 15 dana ukupno u posljednjih 12 mjeseci od dana objave.

Izgradnjom ove dionice omogućiti bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C s mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije