Posao od 25 mil. KM: Objavljen tender za izgradnja brze ceste Lašva-Nević Polje

Investicije / PROJEKTI

Posao od 25 mil. KM: Objavljen tender za izgradnja brze ceste Lašva-Nević Polje

20.02.2020. 13:10 / Izvor: Akta.ba

Ubrzo bi trebala početi izgradnja brze ceste Lašva-Nević Polje, sa prolazom kroz poslovnu zonu Vitez, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Tender za izvođenje radova danas je objavljen, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 25.641.025,64 KM.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji period izvođenja radova je 465 kalendarskih dana od početka radova ili od dana uvođenja izvođača u posao.

Brza cesta će prolaziti kroz područje Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, odnosno na području općina Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik, te grada Zenica.

Izgradnja brze ceste krenut će od ulaza u Vitez do Nević Polja.

Kako smo ranije pisali, sredstva za izgradnju jedne dionice  Vitez – Nević Polje je osigurala Vlada FBiH i to za dio čiji je implementator JP Autoceste FBiH  za LOT5 – izlaz iz poslovne zone do Nević Polja u visini 66 miliona KM, a za dio LOT 4 – prolaz kroz poslovnu zonu Vitez čiji je implemetator JP Ceste FBiH 34 miliona KM.

Brza cesta Lašva – Nević Polje je duga 24,5 km i podijeljena je na tri poddionice: Lašva-Kaonik, Kaonik – Vitez i Vitez – Nević Polje. Imat će sve karakteristike brze ceste, propisane Zakonom o cestama FBiH, osim dijela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.

PODIJELI:

TAGOVI:

Lašva

Nević Polje

brza cesta

Vitez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije