Postavljene tri termo fasade, uskoro počinju radovi na neboderu u općini Centar

11.09.2020. 13:53 / Izvor: Akta.ba
Postavljene tri termo fasade, uskoro počinju radovi na neboderu u općini Centar

Stanari objekata su, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, prikupili dio sredstava.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić tokom dana posjetio je lokalitete na kojima je u proteklom periodu završeno postavljanje termo fasada i to u ulicama Radićeva 4, La Benevolencija 14 i Nahorevska 14.

Stanari objekata su, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, prikupili dio sredstava, a Općina je realizaciju projekta sufinansirala sa 50 posto iznosa za svaki pojedinačno.

Ovom prilikom, Ajnadžić je sa direktorom "Sarajevostana" Fuadom Haskićem potpisao i ugovor za utopljavanje nebodera u Ulici Patriotske lige 40.

Ovo je drugi neboder u navedenoj ulici čije će utopljavanje sufinansirati Općina, a Dino Kapo je u ime svih stanara iskazao zahvalnost Ajnadžiću i Općinskom vijeću.

"Naše zgrade su utopljene materijalima koji sadržavaju azbest. Znači rješavamo se materijala štetnih po zdravlje ljudi. Sa aspekta energetske efikasnosti puno će značiti nova fasada jer prema projektima, preko 40 posto će se uštedjeti na grijanju. Također želim da apelujem na naše sugrađane da se putem svojih upravitelja prijave naredne godine na javni poziv za termo fasade, jer svakako treba iskoristiti ovu šansu gdje nam Općina Centar daje pola sredstava. Sa ovim projektom u konačnici možemo biti samo na dobitku", kazao je Kapo.

Današnjem potpisivanju ugovora su također prisustvovali i predstavnici Mjesne zajednice "Koševo II" kao i vijećnik Velija Katica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije