Potpisan sporazum za rekonstrukciju ceste koja povezuje Živinice sa Tuzlom

02.11.2020. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Potpisan sporazum za rekonstrukciju ceste koja povezuje Živinice sa Tuzlom

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i direktor Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Zijad Omerčić potpisali su Sporazum o saradnji za realizaciju projekta rehabilitacije lokalne ceste na području Grada Živinica.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i direktor Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Zijad Omerčić potpisali su Sporazum o saradnji za realizaciju projekta rehabilitacije lokalne ceste na području Grada Živinica.

Radi se o realizacija projekta rehabilitacije lokalne ceste centar Pasci prema Dubravama u dužini 651,8 m, širine 4,2 m koja se nalazi na području Grada Živinice.

S obzirom na to da je dionica puta u jako lošem stanju i da otežava komunikaciju lokalnog stanovništva u MZ Dubrave Donje i MZ Pasci Gornji došlo se do zaključka da je rekonstrukcija ovog puta od prioritetnog značaja, čijom realizacijom bi se riješio dugogodišnji problem na ovom području, te olakšao i ubrzao protok saobraćaja između Grada Živinice i Grada Tuzle.

Ukupna finansijska vrijednost navedenog projekta iznosi 129.986,13 KM i sva navedena sredstva osigurana su iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković izrazio je zadovoljstvo što se rješava dugogodišnji problem putne komunikacije na ovom dijelu teritorije Grada Živinice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije