Potpisan ugovor: Nova zgrada NSBiH biće renovirana do jula 2018. godine

22.01.2018. 09:56 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor: Nova zgrada NSBiH biće renovirana do jula 2018. godine
OTVORI GALERIJU

Potpisan ugovor: Nova zgrada FS BiH biće renovinara do jula 2018.

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine protekle sedmice su potpisani ugovori s odabranim izvođačima, koji će raditi na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza. Prema odredbama ugovora, definirano je da rekonstrukcija objekta bude završena za 180 dana.

Odabrani izvođači radova koji će radovi na I fazi rekonstrukcije, sanacije i adaptacije nove poslovne zgrade NS/FS BiH su Eko teh d.o.o. Sarajevo, koji će izvoditi građevinsko-zanatske i fasaderske radove, potom Interclima d.o.o. Sarajevo koja će raditi mašinske instalacije, dok je za elektroinstalacije zadužen konzorcij banjalučkih firmi Mildabo i Dos Elektro, saznaje Akta.ba.

Na potpisivanju ugovora NSBiH su predstavljali generalni tajnik Jasmin Baković, tajnik Izvršnog odbora Nihad Hodžić i izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić.

Podsjetimo, ovaj objekt koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića, a kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 m2 bio je jedan od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta NSBiH.

Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NSBiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda.

 

 

Inače, prema ranije predstavljenom projektu, u sklopu zgrade će se nalaziti kongresni centar sa tri sale, muzej, trofejna sala, fan šop, restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni sa potrebama Generalnog sekretarijata. 

Nogometni savez BiH trebao bi useliti u “kuću bh. fudbala” u julu ove godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije