Odobrena prodaja hotela Igman: Početna cijena 9,2 miliona KM

02.09.2021. 16:38 / Izvor: Akta.ba
Odobrena prodaja hotela Igman: Početna cijena 9,2 miliona KM

Prodaja hotela Igman i pratećih sadržaja je način da se KJP ZOI 84 oslobodi neperspektivne imovine.

Na prijedlog Nadzornog odbora KJP ZOI 84 d.o.o. Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo na današnoj redovnoj sjednici donijela je Odluku o prodaji hotela Igman i pripadajućih objekata i zemljišta.

Postupak prodaje, shodno Zakonu o privatizaciji preduzeća, provest će Kantonalna agencija za privatizaciju sistemom tendera, odnosno javnog prikupljanja ponuda u postupku male privatizacije, a početna cijena za hotel i pripadajuće zemljište u iznosu od 9. 234. 920 KM utvrđena je na osnovu Elaborata o procjeni hotela Igman, pripadajućih objekata i zemljišta od strane stalnog sudskog vještaka iz oblasti građevinarstva od 19. februara 2021. godine.

Prodaja hotela Igman i pratećih sadržaja je način da se KJP ZOI 84 oslobodi neperspektivne imovine, te sredstvima od prodaje pokrije porezne dugove, unaprijedi infrastrukturu ski centara i poslovanje preduzeća.

Ovom Odlukom Vlade ustanovljeni su kriteriji koji podrazumijevaju početnu cijenu, investicije, te uvjet zadržavanja hotela u domenu hotelsko - ugostiteljske, sportsko – rekreativne ili djelatnosti pružanja zdravstvenih usluga.

Pozivamo sve zainteresovane za kupovinu hotela Igman da se prijave na javni poziv koji će Kantonalna agencija za privatizaciju objaviti već naredne sedmice. Javni poziv ujedno će sadržavati sve neophodne informacije za potencijalne kupce hotela, pripadajućih objekata i zemljišta.

Podsjećamo i da je u proceduri Izmjena i dopuna Zakona o Kantonalnoj agenciji za privatizaciju, s osnovnim ciljem dodavanja nadležnosti Agenciji vezanih za privlaćenje investicija u Kanton Sarajevo.

Komisija ubrzano radi na ovim izmjenama i dopunama i nadamo se da ćemo na ovaj način povećati investicije u Kanton jer će ove izmjene i dopune, između ostalog značiti da će potencijalni investitori moći sve potrebno obaviti na jednom mjestu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije