Tajna koliko je stiglo prijava za prodaju hotela Igman

26.12.2021. 10:17 / Izvor: Faktor
Igman hotel

U Agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo u petak su otvorene ponude za prodaju hotela Igman na olimpijskoj planini Igman po početnoj cijeni od 6 miliona 926.000 maraka.

U Agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo u petak su otvorene ponude za prodaju hotela Igman na olimpijskoj planini Igman po početnoj cijeni od 6 miliona 926.000 maraka.

"Otvaranju ponuda ne mogu prisustvovati novinari. Tajna je i koliko je prijavljeno i koji su potencijalni kupci. Nakon provjere ispravnosti ponuda počinju pregovori o prodaji hotela Igman koji se mogu završiti i danas, a mogu trajati i do 60 dana", kazali su nam u Agenciji za privatizaciju KS.

Hotel Igman na olimpijskoj planini Igman do sada je na licitaciji nuđen 15 puta i nije se uspio prodati.

Agencija za privatizaciju Kantona Sarajevo je 26. novembra 2021. godine objavila Javni poziv za prodaju neposrednom pogodbom uništenog hotela Igman u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, s početnom cijenom od skoro sedam miliona KM. Ova cijena je znatno niža od ranije predložene cijene od 9,2 miliona maraka, kada je propala prodaja hotela.

Svi koji su željeli učestvovati u kupovini hotela, kako je napisano u Javnom pozivu, uz naknadu za učešće od 5.000 KM, dok depozit iznosi 100 hiljada maraka.

Prodavac je preduzeće ZOI'84, a kupac je uvjetovan investicijom od 10 miliona KM u roku od tri godine.

"Dva miliona KM u prvoj godini od dana zaključenja ugovora, tri miliona KM u drugoj godini i pet miliona KM u trećoj godini", navodi se u Javnom pozivu.

Od ponuđača se traži da daju pismenu izjavu da će obavljati hotelsko-ugostiteljsku djelatnost, sportsko-rekreativnu djelatnost ili djelatnost iz domena zdravstvenih usluga. Osim toga, prije zaključenja kupoprodajnog ugovora mora se dostaviti bankovna garancija na iznos od 35 posto od ukupne vrijednosti predviđenih investicija. Garancija mora biti bezuvjetna, neopoziva i plativa na prvi poziv Kantonalne agencije za privatizaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije