S ciljem isplate duga

Bivšem Stanić-investu naloženo da dostavi prijedlog rješenja slučaja Feroelektro

05.05.2023. 11:24 / Izvor: Fena
Feroelektro

Ustavni sud FBiH je 2019. donio presudu kojom je faktički naloženo Vrhovnom sudu FBiH da donese presudu kojom će Agenciji za privatizaciju biti naloženo da Stanićima isplati odštetu.

Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jučer je naložio firmi Sa Dagitim d.o.o. Kreševo da do 9. maja dostavi prijedlog sporazuma implementacije presude Vrhovnog suda FBiH u slučaju Feroelektro.

Predsjednik Odbora Admir Čavalić izjavio je nakon današnje sjednice u Sarajevu da bi taj sporazum, ukoliko bi ga Parlament podržao, vrijedio između Sa Dagitim (bivši Stanić-invest) i Agencije za privatizaciju FBiH s ciljem obročne isplate duga po spomenutoj presudi.

Podsjetio je da će 10. maja biti održana tematska sjednica Odbora o rješavanju problema Agencije za privatizaciju FBiH čiji je rad blokiran, a radnici više od godinu dana ne primaju platu.

Problemi te agencije počeli su vraćanjem u posjed Vlade FBiH kompanije Feroelektro, odnosno presudom iz 2014. kojom je poništena privatizacija Feroelektra od strane Stanić-investa.

Ustavni sud FBiH je 2019. donio presudu kojom je faktički naloženo Vrhovnom sudu FBiH da donese presudu kojom će Agenciji za privatizaciju biti naloženo da Stanićima isplati odštetu za propalu privatizaciju Feroelektra od 3,6 miliona KM, plus zatezne kamate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije